(Beeld: Leiden Marathon).

Rembrandtbrug schittert op medaille Leiden Marathon

Leiden Marathon heeft het ontwerp van de nieuwe medaille bekend gemaakt. Ieder jaar staat er een karakteristiek Leids bouwwerk op de medaille en dit jaar is dat de Rembrandtbrug. Aan de achterkant is ruimte overgelaten om in de Pieterskerk na afloop de tijd in te laten graveren. Deelnemers van alle afstanden, inclusief de wandelaars, krijgen na afloop een medaille. Die van de hele marathonlopers is wel iets groter dan de rest.

Andere Leidse bouwwerken die op eerdere medailles stonden zijn onder andere het Leidse stadhuis en de Koornbrug. Vorig jaar was het de Sterrewacht en was de medaille zelfs ‘glow in the dark’. De Rembrandtbrug is een bekend punt in het parcours: het steile bruggetje waar de lopers op nog geen kilometer van de finish overheen moeten. Rembrandt van Rijn zelf woonde op nog geen 50 meter van de brug.

De Leidse Marathon vindt plaats op 26 en 27 mei. Hardlopers kunnen 5, 10, 21 en 42 kilometer afleggen. Dit jaar kan er op de zaterdag ook worden gewandeld (10, 21 en 42 kilometer).
Leiden Regio Sport rembrandtbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×