Margreet Klokke begint aanstaande zondag officieel als dominee van de Leidse Binnenstadsgemeente. (Foto: PR).

Dominee Klokke begint zondag als predikant Leidse Binnenstadsgemeente

Aanstaande zondag, 11 maart, begint dominee Margreet Klokke als predikant in de Leidse Binnenstadsgemeente (PKN) haar werkzaamheden. De zogenoemde intrededienst begint om 15.00 uur in de Hooglandse Kerk. Het is dan zondag ‘Laetare’. Dat betekent ‘Verheug U’. Aan de feestelijke dienst in de Hooglandse kerk verlenen de Leidse Cantorij o.l.v. Hans Brons en Liesbeth Boertien hun medewerking.

Dominee Klokke verruilt na 18 jaar de Haagse Kloosterkerk voor de Leidse Binnenstadsgemeente. Zo volgt Ad Alblas op die afgelopen zomer met emeritaat ging. Klokke: “Ik houd van de dynamiek van kerk zijn in de stad. De Hooglandse kerk biedt een heel andere context, sfeer en mogelijkheden en die wil ik graag gaan ontdekken. Met een open blik wil ik in Leiden aan de slag om er te zijn als verbinder voor velen. Ik wil er graag zijn als pastor en inspirator. Ik ben er om te kijken wat de gemeente nodig heeft. Aanspreekbaar en altijd benieuwd naar het verhaal van iemand.”

Klokke is niet nieuw in Leiden. Ze heeft er gestudeerd, ontmoette er haar man en trouwde. “Mijn allereerste preek hield ik in de Hooglandse kerk, tijdens het preekcollege. Vertrouwd dus, maar toch is het anders. Toen kwam je wat halen, nu kom je wat brengen.”

Voorzitter Cent van Vliet van de kerkenraad heeft er alle vertrouwen in dat dominee Klokke met haar kennis en ervaring op een authentieke wijze invulling zal geven aan de kernpunten van de geloofsgemeenschap: “Dat zijn ontmoeting, kathedraal van het Licht en kerk in de stad’.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×