Leiderdorps 'Walking Football' start 7 april met oud-internationals

Voetballen zonder hollen en zonder keepers, maar wel met een heleboel plezier. “Walking Football” heeft  vooral tot doel 60-plussers in beweging te krijgen. Althans dat is de visie van RCL uit Leiderdorp dat een convenant sloot met het Nationaal Ouderenfonds. Walking Football kwartiermaker Robert Guis ziet het als een prima activiteit voor mensen die wel lekker in de buitenblucht willen bewegen, maar geen risico’s meer willen lopen op blessures.

Op 7 april wordt het nieuwe clubhuis van RCL geopend en onderdeel van de openingsfestiviteiten is een ‘Walking Football” toernooi met zes teams en een daarvan zal bestaan uit oud-internationals van Oranje. Robert Guis verwacht dat  de nieuwe “Walking Football’ trend vooral gehoor zal vinden bij oudere mannen die vroeger gevoetbald hebben, maar vrouwen zijn ook van harte welkom.

Gerry van Bakel in gesprek met Robert Guis, kwartiermaker voor “walking Football” bij RCL.

Robert Guis legt uit dat “Walking Football” is komen overwaaien uit Groot-Brittannië en dat het wordt gespeeld op een kleiner veld, met zes tegen zes spelers. Er staan wel kleine doeltjes, maar er zijn geen keepers. Verder mag er absoluut niet gerend worden en ook lichamelijk contact is uit den boze.

Op woensdag 14 maart organiseert Robert Guis een informatie-avond voor belangstellende, andere sportclubs uit de regio en potentiele sponsors.  De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Adres: Bloemerd 2, Leiderdorp. Voor meer informatie, kijk op de website van RCL Leiderdorp.

 

 

Leiderdorp Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×