(Foto's: PR).

Open Podium presenteert vrijdag een 'Best of'

Op vrijdag 9 maart houdt het Centrum voor Amateurkunst Leiden een ‘Best of Open Podium’. Een aantal deelnemers uit alle acts van de afgelopen tien Open Podia treden nog een keer op in de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis. Muziek en dans van Het Nonet, de Leidse klezmerband Di Krenitse, Los Alumnos de Guillermo, singer-songwriter Marc Nochem en de BplusC wedstrijdgroep dans.

Het Nonet is op 25 maart 2002 opgericht door leden van het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum. De negen leden spelen op dit Best of Open Podium muziek van Louise Farrenc en Bela Bartok.

Marc Nochem studeerde af van de kleinkunst en werkt als acteur/theatermaker. In 2016 gaf hij op ons Open Podium een van zijn eerste optredens als singer-songwriter. Hij zingt en schrijft in het Engels en in het Nederlands.

Alumnos de Guillermo is de dansgroep van flamencodocent Wil Lambregts. Hij begeleidt zijn leerlingen, van wie sommige al meer dan twintig jaar dansen op de gitaar.

Di Krenitse is een enthousiaste groep uit Leiden, die al zo’n vijftien jaar klezmermuziek (instrumentale joodse bruiloftsmuziek) speelt, aangevuld met jiddische en sefardische zang.

De BplusC wedstrijdgroep dans heeft vaker een spetterend optreden gegeven in de Theaterzaal van Het Leidse volkshuis. Hun energieke Bollywood-choreografie van docent Javed Scannell wint keer op keer de eerste prijs van de Shell We Dance-competities.

Het Best of Open Podium begint om 20.00 uur in Het Leidse Volkshuis aan de Apothekersdijk 33a in Leiden. De toegang is gratis.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×