Annabel van Holst was te gast bij Politiek071 om vooruit te blikken op het Leidsch Debat. (foto: IJsbrand Terpstra).

Studieverenigingen organiseren Leidsch Debat in Marekerk

Negen Leidse studie- en studentenverenigingen organiseren morgenavond dinsdag 6 maart het Leidsch Debat. Onder leiding van burgemeester Henri Lenferink nemen alle negen verkiesbare Leidse partijen het in de Marekerk tegen elkaar op. Het studentendebat zal onder andere gaan over de werkgelegenheid in Leiden, verkamering en de autovrije binnenstad.

“De gemeenteraadsverkiezingen spelen vaak wat minder dan de landelijke verkiezingen, dus het was dit jaar best een uitdaging”, zei Annabel van Holst (Studievereniging SPIL van Politicologie) in Politiek071. Vorig jaar werd ook al een Leidsch Debat georganiseerd, toen voor de landelijke Tweede Kamerverkiezingen. “Dit jaar wilden we studenten heel graag betrekken bij de lokale politiek.” Dat doen de studieverenigingen door vier stellingen voor te leggen aan de politici en hen uit te dagen met de studenten in debat te gaan.

Annabel van Holst van het Leidsch Debat in gesprek met Lieuwe van Slooten in Politiek071

Lokale thema’s
Er is gekozen om vier thema’s te bespreken tijdens de debatavond. Het gaat om banen voor afgestudeerde studenten, verkamering, afval in studentenhuizen en auto’s in de binnenstad. “Lenferink vindt het wel leuk om de verschillen tussen de partijen uit te lichten, dus we hopen dat dat lukt”, aldus Van Holst op de vraag hoe het debat uitdagend kan worden gemaakt.

Iedereen welkom
Bezoekers zijn dinsdag vanaf 19:30 uur welkom in de Marekerk in Leiden. Het debat begint om 20:00 uur en iedereen is welkom, ook als je niet (meer) studeert. Het debat zal interactief zijn, zodat het  voor het aanwezige publiek mogelijk is om hun vragen aan de aanwezige lijsttrekkers en kandidaat-raadsleden te stellen.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×