(Foto's: Emile van Aelst)

Weinig vuur bij massaal bezocht lijsttrekkersdebat Make Local Great Again

Het publiek was zondagmiddag massaal afgekomen op het verkiezingsdebat met de lijsttrekkers van de zes grootste partijen in Leiden. Het debat bij BplusC werd gepresenteerd door Joost Vullings en Leendert Beekman. De lijsttrekkers discussieerden aan de hand van drie stellingen.

Op vriendelijke wijze trok Antoine Theeuwen (SP) een aantal argumenten uit de kast waarom er meer geld naar BplusC moet. Hij kon wethouder Paul Dirkse (D66) er niet echt mee overtuigen die liever meer B (bibliotheek) dan C (cultuur) bij de organisatie ziet.

Volgens Joost Bleijie (CDA) heeft de gemeente door de investeringen in de binnenstad, de buitenwijken verwaarloosd en liggen schoolpleinen er als prairies bij. Dat was tegen het zere been van Marleen Damen die naast lijsttrekker van de PvdA de afgelopen jaren ook als wethouder de wijken in haar portefeuille had. Ze wees er op dat er acht miljoen euro in de wijken is geïnvesteerd en ook veel aan groen en nieuwbouw is gedaan in de wijken zoals onder andere het vernieuwde Kooiplein.

Het debat tussen Walter van Peijpe (GL) en wethouder Paul Laudy (VVD) over het autoluw maken van de Leidse binnenstad leverde ook al geen vuurwerk op. Paul Laudy vindt dat de parkeergarages voor bezoekers van de stad zijn en bewoners zoveel mogelijk voor de deur moeten kunnen parkeren. Van GroenLinks mag het centrum wel wat autoluwer.

Het publiek kreeg (zoals verwacht) geen verhitte discussies voorgeschoteld. Het gaat gewoon goed in Leiden en geen van de partijen wil het risico lopen zich al voor de verkiezingen uit te schakelen voor een plekje aan de onderhandelingstafel of in het college na de verkiezingen van 21 maart.

Halverwege het debat was er een ‘politieke’ kennisquiz, deze werd gewonnen door Sleutelstad verslaggeefster Reanne van Kleef. De prijs voor de winnaar is een optreden in de eerstkomende vlog van Make Local Great Again op Unity TV. Misschien hebben Joost Vullings en Leendert Beekman dan geen politiek vuurwerk kunnen maken, Unity en Sleutelstad samen in een programma is toch een redelijke klapper in het Leidse omroepland.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×