Leiden steekt vijf miljoen in duurzaamheidsleningen voor bedrijven

Bedrijven en maatschappelijke instellingen in Leiden verleiden om te investeren in duurzaamheidsmaatregelen. Dat is de gedachte achter het nieuwe fonds waarmee de gemeente Leiden vijf miljoen euro beschikbaar stelt voor leningen aan bedrijven en maatschappelijke instellingen. De raad is blij met de extra mogelijkheid die Leiden bovendien maar weinig kost.

Chris de Waard sprak met wethouder Dirkse (duurzaamheid) over het nieuwe fonds.

De gemeente leent de benodigde miljoenen en steekt ze in een zogenaamd revolverend fonds. Dat betekent dat betaalde rente en aflossingen weer beschikbaar komen voor nieuwe investeringen in duurzaamheid. Het plan voor het nieuwe fonds werd gisteravond in een ingelaste commissievergadering besproken. De behandeling had haast omdat een groot duurzaamheidsproject van ondernemers in Roomburg alleen door kan gaan als Leiden een lening verstrekt om het financiële gat te dichten dat resteert nadat de rijksoverheid al een flinke duit in het zakje deed. Op het bedrijventerrein worden 3.000 zonnepanelen geplaatst.

Chris de Waard in gesprek met fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie Leiden en met GroenLinks-raadslid Ashley North. Beiden zijn blij met de nieuwe mogelijkheden. De ChristenUnie doet er nog veen schepje bovenop en komt in de raad van 15 maart met een voorstel om alle corporatiedaken in Leiden te vergroenen.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×