Science071: Liever straffen dan belonen

In de uitzending van Science 071 hadden we deze week de Leidse psycholoog Mirre Stallen over haar onderzoek naar belonen en straffen. Redacteur Bryan van den Berg vertelde het laatste wetenschapsnieuws en redacteur Camiel Aarents beantwoordde de wetenschapsvraag van de week: Waarom krijg je steken in de zijkant van je buik bij het sporten?

 

Psycholoog Mirre Stallen vertelde of mensen in een oneerlijke situaties de dader liever willen straffen of het slachtoffer willen helpen.

In het wetenschapsnieuws vertelde redacteur Bryan van den Berg over een potentiële nieuwe behandeling voor hersenkanker en een fabel over vaccinatie.  Verder behandelde hij dat alcoholconsumptie verdwijnt door evolutie. Tot slot vertelde Bryan over een nieuwe stoeptegel. 

Redacteur Camiel Aarents behandelde de wetenschapsvraag van de week: Waarom krijg je steken in de zijkant van je buik bij het sporten?

Leiden Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×