Vorig jaar kwamen er 230 vrouwen naar het stadhuis, de organisatie hoopt nu op meer (foto: Emile van Aelst).

Vieringen Internationale Vrouwendag op 9 en 11 maart

De viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart wordt in Leiden aangegrepen om een aantal feesten en bijeenkomsten te organiseren, maar niet allemaal op de dag zelf. Aanstaande zondag 11 maart neemt Stichting Vrouwennetwerk Leiden en omstreken het stadhuis over met de slogan ‘Heldinnen van Alledag, dat zijn wij vrouwen allemaal’ en op vrijdagavond 9 maart is de Vrijplaats aan de Middelstegracht ook het domein van vrouwen.

Akke Timmermans van het Vrouwennetwerk roept vrouwen op zondag een kijkje te komen nemen op het stadhuis waar ze zich heldin van alledag kunnen voelen. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en nieuwe kennis opdoen zijn het doel van deze middag. Entree is  €2,50. Daarvoor krijg je de mogelijkheid twee workshops te volgen rondom heldinnenmoed, een hapje en een drankje en muziek van het Ronald Snijders trio. Voor meer informatie kijk op de website van Stichting Vrouwennetwerk Leiden e.o.

Gerry van Bakel in gesprek met Akke Timmermans van Stichting Vrouwennetwerk Leiden en omstreken over Internatioanle Vrouwendag.

Wie al eerder het vrouwzijn wil vieren kan vrijdagavond terecht in de Vrijplaats op de Middelstegracht 36 voor een avond voor ‘Wereldwijven en Global Grrls’. Vanaf vijf uur kun je binnenlopen, entree is €2 en wie mee wil eten betaalt €4 bij. Wees er op tijd bij, er is gerekend op vijftig eetsters. Om zeven uur start de avond met pitches van inspirerende vrouwen, er komt een plenaire discussie over de viering van Internationale Vrouwendag en er is muziek van Renée Stevense, rockband Lilith en twee DJ’s. En nog veel meer. Het evenement is alleen toegankelijk voor vrouwen. Voor meer informatie, kijk op de Facebook evenementenpagina van Wereldwijven en Global Grrls’.

Gerry van Bakel in gesprek met Margreet Stol en Frieda van der Poel over het feest in de Vrijplaats ter ere van Internatioanle Vrouwendag.

Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×