Een impressie van de nieuwbouw die op de plek van het oude postkantoor aan de Schipholweg moet komen. (Afbeelding: Du Prie).

Woningbouw en brandweerkazerne op plek oude postkantoor Schipholweg

Aan de Schipholweg in Leiden komen 140 appartementen bovenop de nieuw te bouwen kazerne voor de brandweer in Leiden-Noord. Het postkantoor is al enige tijd dicht en ook het sorteren van de post wordt op die locatie gestaakt. Daarmee komt het gebouw leeg te staan. Ontwikkelaar Du Prie uit Leiden heeft voor de locatie een plan gemaakt dat uitgaat van een nieuwe brandweerkazerne met daarboven huurappartementen verdeeld over drie woongebouwen.

Het bestaande gebouw kan niet worden herontwikkeld, Het wordt daarom gesloopt om plek te maken voor een nieuwe brandweerkazerne met daarboven woningen.

Brandweercommandant Arjan Stam over de nieuwe kazerne aan de Schipholweg.

Het bestaande gebouw is ooit zo specifiek gebouwd als postkantoor met distributiehal voor PostNl dat het lastig is om het om te bouwen naar een nieuwe functie. Sloop en nieuwbouw is daarom het meest voor de hand liggend. De brandweerkazerne aan de Gooimeerlaan in de Merenwijk is aan het einde van de levensduur en op basis van de aanrijtijden is de locatie op de hoek van de Schipholweg en de Willem de Zwijgerlaan al enkele jaren geleden in beeld gekomen. Van daaruit is niet alleen Leiden goed bereikbaar, maar kan de brandweer ook snel uitrukken voor calamiteiten in Leiderdorp en Oegstgeest.

Wethouder Laudy over de plannen voor een nieuwe brandweerkazerne met appartementen op de plek van het oude postkantoor.

De gemeente Leiden is blij met de plannen. Niet alleen vanwege de bouw van extra woningen, maar ook omdat de Schipholweg nu alleen een drukke verkeersweg is met kantoren. Daardoor is het vooral ’s avonds geen aangename plek om te wandelen of te verblijven. Met een mix van kantoren en woningen komt er meer sociale veiligheid.

Leiden Brandweerkazerne Schipholweg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×