(Foto: CDA Leiden).

CDA lanceert website tegen bouwen in Leiden

Leiden moet geen Hongkong aan de Rijn worden. Dat zegt lijsttrekker Joost Bleijie van het CDA Leiden. De partij verzet zich tegen de enorme woningbouwopgave die Leiden opgelegd heeft gekregen. “Daar gaan we uiteindelijk zelf over,” zegt Bleijie die alleen nieuwe woongebouwen wil die ‘de Leidse maat’ hebben. Niet hoger dan zes tot acht verdiepingen.

Chris de Waard sprak in de Merenwijk met Joost Bleijie over de woningbouwopgave waaraan Leiden zich tot nu toe heeft gecommitteerd.

Vanmiddag om 15.00 uur lanceert de partij de website www.bouwleidennietvol.nl. Dat gebeurt in de Merenwijk op de plek waar plannen bestaan voor een woontoren van honderd meter. Op de site hoopt het CDA Leiden meningen te verzamelen over bouwplannen. Ook kunnen inwoners er hun foto’s van favoriete groene plekjes delen. “Zie het als een petitie, maar dan net even wat anders,” zegt lijsttrekker Joost Bleijie. “Leiden is meer dan een stapel stenen.”

Volgens het CDA Leiden is dit het toekomstbeeld voor bewoners rondom de Kopermolen in de Merenwijk. Links de situatie nu, rechts die hoe het wordt als VVD-wethouder Paul Laudy zijn zin krijgt. (Foto’s: bouwleidennietvol.nl).

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×