(Foto's: IHCL).

111 jeugdige shorttrackers uit heel Nederland aan de start van Leidse Arie Ravensbergen Bokaal

Aanstaande zaterdag, 10 maart 2018, verschijnen maar liefst 111 jeugdige shorttrack rijders aan de start tijdens de Arie Ravensbergen Bokaal. De 28e editie is door het hoge aantal inschrijvingen van jeugdrijders uit het gehele land mateloos populair. Het aantal pupillen dat deelneemt bewijst het groeiende enthousiasme voor shorttrack in Nederland.

Reanne van Kleef sprak met organisator Hermien Ravensbergen.

Jaarlijks organiseert Indoor Hardrij Club Leiden deze nationale pupillenwedstrijd, waarbij individueel en op clubniveau prijzen binnen te slepen zijn. De felbegeerde Arie Ravensbergen Bokaal is een wisselbokaal die naar de club gaat met de meest behaalde punten. Afgelopen jaar won IHCL voor de tweede keer op rij deze bokaal.

Sjinkie, Suzanne en Jorien
De Arie Ravensbergen Bokaal kent een rijke geschiedenis. Het is een eerbetoon aan de grondlegger van IHCL, Arie Ravensbergen. Vele bekende olympische toppers van nu, zoals Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting, Jorien Termors en Yara van Kerkhof, hebben als kind deelgenomen aan dit landelijke pupillentoernooi.

Naast de pupillenritten wordt voor de allerjongsten tijdens de Arie Ravensbergen Bokaal een eigen competitie georganiseerd, zodat zij op laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de shorttrack wedstrijden.

Over IHCL
IHCL is de snelst groeiende Shorttrack & Inline vereniging van Nederland uit de Leidse regio. De organisatie bestaat uit gemotiveerde mensen, die druk bezig zijn om shorttrack op de kaart te zetten en actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van de vereniging. Door de diverse shorttrack en inline clinics het afgelopen jaar hebben veel schaatsliefhebbers mogen ervaren hoe leuk shorttrack en inline zijn. Het gevolg hiervan is een stijgende lijn in de ledenaanwas en veel publiciteit.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×