LHBTI-verkiezingsdebat in voormalige LAK-Theater

Samen nadenken over diverse en inclusieve stad. Dat is het centrale thema van het verkiezingsdebat dat COC Leiden samen met het Pride Gilde van de Leidse studentenvereniging A.S.V. Prometheus en de LGBT+ Network van de Universiteit Leiden i.o. morgenavond organiseert in het oude LAK-theater.

Marleen Hogendoorn blikt met COC Leiden bestuurslid Ivo van Spronsen vooruit op het debat van morgenavond.

Tijdens de avond gaan Leidse politici van acht partijen onder leiding van Chris de Waard (Sleutelstad) en Marleen Hogendoorn (Opzij) met elkaar in debat over diversiteit en inclusiviteit binnen de stad Leiden. Aan de orde komen onder andere: (Sociale) veiligheid van LHBTI-personen in Leiden, onderwijs in seksuele- en genderdiversiteit van basis- tot universitair onderwijs, zorg voor roze ouderen, inclusiviteit in de sport, budget voor integraal LHBTI-beleid, voortrekkersrol van de gemeente op gebied van LHBTI-beleid, (arbeids)discriminatie van transgenders en (seksuele) gezondheid van LHBTI-personen. LHBTI staat voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen.

Het debat begint om 20.00 uur in zaal 0.19 (oude LAK-theater) van het Lipsius-gebouw (voorheen LAK-gebouw) van de Universiteit Leiden aan de Cleveringaplaats 1. Inloop is vanaf 19.30 uur.

Regenboogstembusakkoord
Na afloop willen de organiserende LGBTI+ organisaties een Regenboogstembusakkoord laten ondertekenen door zoveel mogelijk politieke partijen. “Iedereen is voor gelijke rechten en kansen. Het is zaak daadwerkelijk concrete plannen voor de verbetering van de positie van LHBTI-personen in gemeentelijk beleid vast te leggen over inclusieve zorg voor roze ouderen, aandacht voor sociale veiligheid van LHBTI in Leiden en onderwijs in seksuele- en genderdiversiteit van basisschool tot universiteit. Daarom willen we een stembusakkoord sluiten met zoveel mogelijk partijen,” aldus Ivo van Spronsen, bestuurslid politiek COC Leiden.

Deelnemers partijen
D66 – Susannah Herman
PvdA – Gijs Holla
VVD – Alyssa Voorwald
SP – Ries Walraven
CDA – Josine Heijnen
GroenLinks – Ashley North
Partij voor de Dieren – Erwin Zaat
Partij Sleutelstad – Maarten Kersten

Borrel
Na afloop van het debat is er een borrel in het onderkomen van COC Leiden, De Kroon aan de Langegracht 65.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×