Alternatief teamuitje met kwast en roller (foto:'s Gerry van Bakel)

NLdoet actie bij Odensehuis in oprichting

Medewerkers van EVA, een organisatie uit Leiderdorp die mantelzorgers ondersteunt en vrijwilligers begeleidt, kwamen vandaag zelf als vrijwiliiger in actie tijdens de NLdoet-dagen. Vandaag en morgen steken in het hele land vrijwilligers hun handen uit de mouwen om anderen te helpen. In het Odensehuis in oprichting was vandaag behoefte aan schilders. En daar wisten de veertien EVA’ers wel raad mee.

Gerry van Bakel in gersprek met Ludwien Wassink en Anke-Ida Markvoort van EVA.

Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun partners en familie waar ze lotgenoten kunnen ontmoeten, informatie kunnen vinden en gewoon wat gezelligheid. Jacqueline Koster is de kwartiermaker voor het Leidse Odensehuis dat Radius Welzijn wil openen in de Merenwijk. Koster zegt nadrukkelijk dat het geen dagbesteding is, een Odensehuis is voor iedereen.

Gerry van Bakel in gersprek met Jacqueline Koster, kwartiermaker van het Odensehuis.

Informatiemiddag op 19 maart
Het Odensehuis heeft een plekje gevonden in het pand van Radius Welzijn op Rosmolen 4. Op 19 maart is er een informatiemiddag. Wie meer wil weten over dit bijzondere inloophuis en eventueel betrokken wil worden bij de nadere invulling is van harte welkom. Stuur een email naar Jacqueline Koster, haar emailadres is: J.Koster @radiuswelzijn.nl.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×