(Foto: Chris de Waard).

Bewoners Oude Kooi massaal akkoord met renovatie

Uit een draagvlakmeting van woningcorporatie De Sleutels blijkt dat 90 procent van de bewoners instemt met renovatie van de Centrale Blokken in de Oude Kooi. Dat percentage ligt ver boven het wettelijk minimum (70 procent). Volgens De Sleutels start de renovatie van 127 woningen begin 2020.
Door het kennisnemingsbesluit dat het Leidse college van burgemeester en wethouders hierover nam, wordt voor de huidige bewoners stadsvernieuwingsurgentie aangevraagd. Daarmee krijgen de vaste huurders voorrang bij verhuizing. Met de verhuizingen uit de te renoveren woningen is een periode van ongeveer anderhalf jaar gemoeid. Bewoners met een vast huurcontract kunnen na de renovatie terugkeren.
Het oorspronkelijke plan van De Sleutels was om de blokken te slopen en te vervangen voor nieuwbouw. Daar was zowel binnen de Leidse politiek als onder de bewoners veel weerstand tegen.
Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×