Rotterdamse isis-rel overgeslagen naar Leiden

De Linkse samenwerking met islampartij NIDA in Rotterdam is geëindigd voordat hij goed en wel begonnen was. Na ingrijpen van GroenLinks-leider Jesse Klaver trok GroenLinks Rotterdam de stekker uit de samenwerking. Ook in Leiden zorgt de discussie inmiddels voor ophef.


Oorzaak van de ophef in Rotterdam is een vier jaar oud bericht van NIDA-voorman Nourdin el Ouali waarin deze Israel vergeleek met terreurorganisatie isis.

De onrust over de tweet van NIDA is vandaag overgeslagen naar Leiden. Gerard Krol, bestuurslid van de Leidse afdeling vn GroenLinks en tevens kandidaat raadslid voor GroenLinks Leiden laat via Twitter weten de NIDA-tweet niet zo schokkend te vinden. “Kritiek op Israel…. moet kunnen,” aldus Krol.

GroenLinks Leiden wist vandaag niet hoe snel ze afstand moesten nemen van het Twitterbericht van NIDA en daarmee van hun eigen kandidaat.

 

 

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×