Rotterdamse isis-rel overgeslagen naar Leiden

10

De Linkse samenwerking met islampartij NIDA in Rotterdam is geëindigd voordat hij goed en wel begonnen was. Na ingrijpen van GroenLinks-leider Jesse Klaver trok GroenLinks Rotterdam de stekker uit de samenwerking. Ook in Leiden zorgt de discussie inmiddels voor ophef.


Oorzaak van de ophef in Rotterdam is een vier jaar oud bericht van NIDA-voorman Nourdin el Ouali waarin deze Israel vergeleek met terreurorganisatie isis.

De onrust over de tweet van NIDA is vandaag overgeslagen naar Leiden. Gerard Krol, bestuurslid van de Leidse afdeling vn GroenLinks en tevens kandidaat raadslid voor GroenLinks Leiden laat via Twitter weten de NIDA-tweet niet zo schokkend te vinden. “Kritiek op Israel…. moet kunnen,” aldus Krol.

GroenLinks Leiden wist vandaag niet hoe snel ze afstand moesten nemen van het Twitterbericht van NIDA en daarmee van hun eigen kandidaat.

 

 

Delen
Rrrollend Leiden 2018

10 reacties

 1. Marcellus_B op

  Leuk om te weten voor dat softwarebedrijf dat schoolroosters ontwikkeld en gevestigd is aan het Schuttersveld dat hun hoofd ICT een anti-semiet is. Ook goed om te weten voor andere (kandidaat-) raadsleden dat deze pseudo Volkert van der Graaf de niet-linkse partijen vergelijkt met een sectarische groep die tegenstanders affakkelt in een kooi of de kop afsnijdt met een mes. Om het maar niet te hebben over die vrachtwagens die op groepen mensen inrijden. Dat zal de discussie over de al dan niet groene middenbermen veel goed doen.

  • Eric van 't Groenewout op

   Of Gerard Krol een antisemiet is: nee, dat kun je zo niet stellen. Wel dat hij een ongelooflijke domkop is om zo plompverloren een vergelijking tussen Israël en IS te vergoelijken. Diverse vergelijkingen gaan niet op. IS gesticht door ‘het Westen’? Het is lulkoek die in sommige (islamitische) kringen opgeld doet. Er zijn legio moslim-organisaties die beweren dat IS zelfs een Israëlische (lees: Joodse) organisatie is met geen ander doel dan moslims in een kwaad daglicht te stellen. De NIDA-vergelijking ligt in die lijn.
   Israël illegaal tot staat uitgeroepen? Leg dat maar uit, Gerard Krol. Worden misdaden begaan door de Israëlische overheid verzwegen? Welnee, die worden breeduit besproken in de internationale media. Misbruikt Israël religie als argument om mensen de keel door te snijden? Welnee. De wijze waarop in Israël met de Arabische minderheid wordt omgesprongen, maakt mij niet erg gelukkig, maar veel belangrijker: vanuit de Israëlische samenleving zelf, wordt volop actie gevoerd om daarin verbeteringen aan te brengen. Een van mijn beste vrienden is een onvermoeibare pleitbezorger in het samenbrengen van Joodse en Arabische (niet per se islamitische) Israëliërs en is een actief initiator van een goede gezondheidszorg voor Palestijnen. Hij verafschuwt Netanyahu en diens kliek, en daar kan hij in Israël in alle openheid voor uitkomen. Hij wordt daarin gesteund door tien- zo niet honderdduizenden andere Israëliërs.
   Afgelopen najaar organiseerde/produceerde ik een tournee van de Israëlische singer/songwriter/mensenrechtenactivist David Broza en de Palestijnse singer/ songwriter/ mensenrechtenactiviste Mira Awad. Zij hadden gehakt gemaakt van de onzinnige vergelijking die Gerard Krol meent te kunnen omarmen. Israël en IS hebben niets, maar dan ook helemaal niets met elkaar gemeen. Zulke vergelijkingen vervuilen een open discussie. Als je zo graag kritiek wilt spuien op Israël, heb je daarvoor toch geen onzinnige vergelijkingen nodig? Wat denk je daarmee te bereiken? Bij Gerard Krol staat vrijheid van meningsuiting gelijk aan de vrijheid om stupiditeiten ten berde te brengen en dat heeft hij dus ook zonder enige terughoudendheid gedaan. Los daarvan: ik kan Krol verzekeren dat hij in Israël probleemloos over straat kan, iets wat hem in het ‘kalifaat’ niet was gelukt.

 2. Gerard Krol heeft nagedacht volgens Gerard Krol? Werkelijk? Het resultaat van zijn cerebrale inspanning is slechts kwalijke wartaal. Wellicht kan hij niet beter. Stevige kritiek op de regering van Israël kan zeker legitiem zijn en hoeft niets met antisemitisme te maken te hebben. Die regering of dat land vergelijken met de moorddadige fanaten van ISIS is echter fout en dom. Het denkvermogen van Gerard Krol is blijkbaar te beperkt om dat te kunnen inzien.
  .
  Gelukkig neemt GroenLinks Leiden afstand van de uitlatingen van de verstandelijk beperkte dwaas. Drie vragen blijven: hoe is het mogelijk dat zo’n domme man bestuurslid van de Leidse afdeling van GroenLinks en kandidaat raadslid kan worden, blijft hij bestuurslid en kan hij eventueel (in theorie) GL-fractielid worden?. Het zou GL Leiden sieren als de man onmiddellijk uit het bestuur wordt gezet en wordt verklaard dat hij niet welkom is in de nieuwe raadsfractie, hoe klein de kans ook is dat de nr. 13 op de GL-lijst een zetel bemachtigt (mogelijkerwijs met islamitische voorkeurstemmen).

  • Een Leids burger op

   Islamitische voorkeurstemmen voor Krol is zeker niet onmogelijk: immers in islamitische kring wordt Israël door sommigen toch al veel langer als “het grote kwaad” gezien en als een bedreiging voor de Islam.
   .
   “Kritiek op Israel…. moet kunnen,” aldus Krol. Daar ben ik het mee eens. Maar dat zou niet moeten betekenen dat alles wat NIDA zei of zegt klakkeloos moet worden overgenomen: natuurlijk is Israël niet een soort IS.
   .
   Citaat:”Na ingrijpen van GroenLinks-leider Jesse Klaver trok GroenLinks Rotterdam de stekker uit de samenwerking (met NIDA).”
   Dat daar blijkbaar nog ingrijpen van Klaver voor nodig was zou juist te denken moeten geven……
   Met een dergelijke partij “samenwerken” is vroeg of laat vragen om problemen.

 3. Zo en daar is Groen Link Leiden met 1 tweet hier thuis 2 stemmen kwijt. Dommer dan dit zie je het zelden.

Je bent nu offline