V.l.n.r.: Ellen van Rijn, Erik Versnel directievoorzitter Rabobank Leiden Katwijk, Ruud van Dun, Frans van Rijn voorzitter Swift en Ben Crul voorzitter Fietsmaatjes. (Foto: PR).

Swift presenteert nieuwe shirtsponsor en werkt samen met Fietsmaatjes

De Leidse Ren- en Toervereniging Swift heeft een nieuwe hoofd- en shirtsponsor gepresenteerd. Rabobank Leiden-Katwijk verbindt zich aan de club, in principe voor een periode van drie jaar.

Directievoorzitter Erik Versnel van Rabobank Leiden-Katwijk: “Vitaliteit is een belangrijk thema voor Rabobank en wielrennen is bij uitstek ook een sport om samen te genieten van onze mooie regio. De jaarlijkse Joop Zoetemelk classic van Swift is hier een mooi voorbeeld van. Het steunen van een actieve en maatschappelijk betrokken vereniging als Swift past dan ook goed in onze ‘Growing a better world together’-missie.”

De vereniging Swift en Fietsmaatje
LRTV Swift, dat volgend jaar 100 jaar bestaat, heeft meer dan 600 leden waarvan een groeiend aantal jeugdleden en ruim 100 dames. Sportievelingen kunnen er terecht voor allerlei soorten wielersport. Zo kun je er wielrennen (ook op topniveau), jeugdwielrennen, veldrijden, aangepast wielrennen en toerfietsen. Heel goede renners sluiten zich aan bij SwABo cyclingteam, de samenwerkingsploeg van LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek. Bij het toerfietsen zijn er tientallen ‘krasse knarren’, die elke zondag minimaal 60 km en elke dinsdagochtend zo’n 100 kilometer wegtrappen.

Nieuwe sponsor dus nieuw shirt
Een nieuwe hoofdsponsor betekent ook een nieuw shirt. De namen Swift en Rabobank op het shirt rijden vanaf nu wekelijks door regio. Omdat er ruimte was voor nog een naam is contact opgenomen met een vriend van Swift, namelijk Fietsmaatjes. Fietsmaatjes heeft als doel om mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, dat alsnog te laten doen. Vrijwilligers nemen fietsliefhebbers mee om tochtjes te maken op een elektrisch ondersteunde duofiets, waarbij ze meetrappen (en kletsen onderweg) zoveel als ze willen. Ook de naam Fietsmaatjes prijkt op het nieuwe shirt. “Een mooier en sportiever uithangbord kun je je niet bedenken” aldus Ben Crul, voorzitter van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp en vertegenwoordiger van alle stichtingen Fietsmaatjes. Hij vervolgt “Met de vriendschapsband met Swift laten we zien dat je ondanks ouderdom, ziekte of gebrek nog heel sportief en met veel plezier bezig kan zijn. Aan de 40 kilometer die sommige fietsmaatjes op een dagdeel samen afleggen, kunnen anderen nog een voorbeeld nemen”. Swift gaat Fietsmaatjes onder andere helpen bij het in kaart brengen van fietsroutes en gezamenlijke tochten voor duo- en gewone fietsen.

Joop Zoetemelk Classic
Zaterdag 17 maart zal het nieuwe dames-en herentenue veelvuldig te zien zijn in de regio tijdens de Joop Zoetemelk Classic. Hiervoor hebben zich weer duizenden mensen aangemeld voor de 50, 75, 100 of 150 km. Joop Zoetemelk, die zijn fietscarrière bij Swift begon geeft het startschot en fietst zelf mee.

Leiden Leiderdorp Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×