(Archieffoto: Emile van Aelst).

Paralympisch goud voor Leiderdorper Jeroen Kampschreur

De Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur heeft bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang goud gewonnen op de supercombinatie. Zijn totaaltijd was  2.11,59. Daarmee was hij 1,32 seconde sneller dan de Fransman Frédéric François.

De 18-jarige Kampschreur is wereldkampioen op de de supercombinatie, de slalom en de reuzenslalom en is daarom op deze onderdelen favoriet. Tijdens de Paralympische spelen is hij al in actie gekomen op de afdaling waar hij crashte en op de super-G waar hij zevende werd. De reuzenslalom (woensdag) en de slalom (zaterdag) staan de komende dagen nog op het programma voor Kampschreur.

Sportgala

Dankzij zijn goede prestaties in 2017 werd Kampschreur uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Leiderdorp en was hij ook genomineerd in de categorie Paralympisch Sporter bij de nationale sportprijzen.

Advertentie

Leiderdorp Sport Jeroen Kampschreur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×