(Foto: Politie Leiden).

Hardleerse automobilist krijgt vier processen-verbaal na rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagavond een automobilist twee keer van de weg gehaald. Agenten zagen de man, een bekende van de politie, rijden op de IJsselmeerlaan in de Merenwijk. De man werd gecontroleerd omdat hij al verschillende malen is aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. Ook nu bleek dat het weer goed mis was. de man zat onder invloed van alcohol en cocaïne achter het stuur.

De bestuurder had zijn rijbewijs na een eerdere veroordeling vorig jaar al in moeten leveren, maar had dit nog steeds niet gedaan. Nadat hij had geblazen en bij de man ook een bloedproef was gedaan, mocht hij zonder rijbewijs het bureau verlaten. Hem werd op het hart gedrukt om vooral niet opnieuw achter het stuur te kruipen.

Een kwartier later zagen agenten de man alweer in zijn auto stappen en wegrijden. Hij is opnieuw aangehouden en kreeg dit keer maar liefst vier keer een proces-verbaal. Voor het rijden onder invloed van alcohol, het rijden onder invloed van drugs, het rijden terwijl hem een rijverbod was opgelegd en het rijden met een ingevorderd rijbewijs.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×