Huurder op straat na ontmanteling hennepkwekerij

26

Een hennepkwekerij met zestig plantjes in een huurwoning in de Atjehstraat in de Kooi komt de bewoner duur te staan. Hij zal moeten verhuizen. De woningbouwcorporatie gaat naar aanleiding van de aangetroffen hennepkwekerij zijn huurcontract ontbinden.

Agenten surveilleerden op de fiets in de wijk toen ze rond een woning in de Atjehstraat een sterke henneplucht roken. Toen ze agenten een kijkje in de woning namen, werd op zolder inderdaad een in gebruik zijnde hennepkwekerij met zestig planten aangetroffen. Die is ontmanteld en de bewoner is aangehouden.

Delen

26 reacties

  • Johan Volkers

   Pakkans is al zo klein. Gewoon goede zaak, dat mensen moeten beseffen dat dit niet kan.
   Als het fout gaat, zit de buurt met de gebakken peren.

  • Natasja Hadra-vd Meer

   Iemand dakloos maken? Vind het alleen maar goed mensen staan te springen om een woning deze persoon gooit ze vol met planten. Een huurhuis is er om te wonen en niet om te kweken. Daar had degene eerder aan moeten denken. Huur dan een loots als je zo graag wil kweken.

  • Carla Opdam Mark

   Natasja Hadra-vd Meer 60 plantjes op zolder, nou ik vind het te zot voor woorden dat dit kan. Praat niets goed maar wie weet waarom hij het deed, stelen mag ook niet en fraude ook niet, worden die ook dakloos gemaakt als ze gepakt worden, mensen die frauderen met een uitkering ook maar op straat zetten? Lost wel het huizenprobleem op?

  • Natasja Hadra-vd Meer

   Als je steelt of fraude pleegt gaat degene meestal naar de gevangenis. Dan os er ook geen i komen om de huur te betalen dus word de woning weer verhuurd. Tenzij de familie de huur blijft betalen. Fraude bij de gemeente is een stop op de uitkering. Dat doen de mensen toch allemaal uiteindelijk zelf. Je kan iedereen wel een schouderklopje geven en zeggen niet meer doen he. Denk niet dat dat het probleem oplost. Maatregelen als deze is een prima oplossing.

  • Carla Opdam Mark

   maar dit is dubbel straffen, dus veroordeling en huis kwijt, toch raar. Ik ken er die allebei een uitkering hebben en een sociale huurwoning, wel bij elkaar wonen en 1 huis onderverhuren. Maar goed ik vind een waarschuwing de eerste keer en een fikse boete voldoende, u denkt daar anders over en dat mag?

   • Truus Kuiper op

    De huurder tekent er zelf voor dat hij/zij zich niet schuldig maakt aan criminele activiteiten op last van uitzetting. Wietplantages zijn bijna altijd overlastgevend en vaak gevaarlijk voor omwonenden: vochtoverlast, stankoverlast, vaak brandgevaarlijk, vaak illegaal afgetapte stroom. Drugscriminaliteit is een groeiend probleem. Wie in een sociale huurwoning zit, moet zich aan de spelregels houden en de woning niet misbruiken om in het zwarte, criminele circuit rijk te worden aan drugshandel. Doe wat je niet nalaten kan in een eigen woning, maar niet in een sociale huurwoning.
    Of het dubbel straffen is? Als je te hard rijdt en dronken achter het stuur zit, kun je 1. je rijbewijs kwijtraken, 2. een boete krijgen, zelfs 3. gevangenisstraf krijgen en 4. je auto ingenomen zien worden. Drugshandel in woonwijken is een groeiend probleem. De overlast die het met zich mee kan brengen is groot: denk aan de criminele aanloop en vaak ook de zakenruzies die op straat worden uitgevochten. Zulke mensen horen niet in een sociale huurwoning. Bezint eer ge begint. In het Engels: if you can’t do the time, don’t do the crime. 60 planten, dat is een opbrengst per oogst van ruim anderhalve kilo per oogst. Per gram is de zwarte opbrengst circa €4,50 (in de coffeeshop betaal je veel meer). Per oogst hebben we het over een bedrag van al snel €7.200,- aan zwarte inkomsten. Een professionele thuiskweker kan per jaar 7x oogsten: deze thuisteler was goed voor €50.000,- zwart per jaar als hij/zij niet werd gechanteerd door een criminele bende. Daarom is het goed dat de corporatie deze leidse drugsteler eruit heeft gezet. Opzouten en wegwezen en snel mensen erin die het verdienen om in een sociale huurwoning te wonen. De wachtlijsten zijn veel te lang.

    • René Dentener op

     Mee eens! Er komt heus wel wat meer om de hoek kijken voordat iemand uit zijn (sociale) huurwoning wordt gezet, dus dat ‘dubbel straffen’ is echt grote kul. Meestal is in dit soort situaties sprake van structurele huurachterstanden, incassotrajecten of inderdaad overlast voor de directe woonomgeving. Nog maar niet te spreken over onveilige situaties zoals niet-goedgekeurde aangelegde extra stroomvoorzieningen in de meterkast waar de stroomgroepen niet op zijn voorzien. De (niet verhaalbare) schade voor de woningcorporatie om de zaak weer in de originele staat te herstellen en de meterkast weer te laten goedkeuren door de netwerkbeheerder loopt vaak in de duizenden Euros.

   • Truus Kuiper op

    Je wordt niet dubbel gestraft. De sanctie huisuitzetting is contractueel vastgelegd als je je als huurder misdraagt. De corporatie straft 1x, dat er daarnaast justitiële strafmaatregelen worden genomen, staat daar los van. Als je als huurder je buren vermoordt, krijg je ook gevangenisstraf en zal ook de huur worden opgezegd. En een straatverbod volgt al vaak na mishandeling. Ben je ook je huurwoning kwijt, mag je je oude straat niet in en heb je ook vaak een boete of voorwaardelijk aan je kont.
    Ga je dan ook klagen over dubbelstraffen? Ze krijgen wat ze verdienen.

 1. Erik Rooijakkers

  Volgens sommige komt vlees tot stand in de supermarkt. En volgens de overheid komt wiet uit het niets. Het is er plotsklaps in een keer, verpakt en wel in de ‘koffieshops’.

 2. Vind het van de gekke dat iemand daarvoor uit huis gezet wordt maar aan de andere kant: Hij wist wat het risico was en heeft de gok genomen. Het waarom iemand kweekt vind ik niet uitmaken en of je al of niet pro-wiet bent is ook van ondergeschikt belang. Het mag niet en dat weet iedereen.

 3. Jopie Streur op

  Als ik huiseigenaar was, zou ik zo’n huurder liever kwijt dan rijk zijn. Als je een wietplantage begint, doe dat in het westland, maar niet in een sociale huurwoning. Zestig planten: is vaak illegaal stroom afgetapt. Als je het buiten op straat al rook: je zou er maar naast wonen! Die woonruimte werd niet gebruikt om te wonen maar om er veel poen aan te verdienen. Tieft dan lekkur op naar Wassenaar, gooi de orchideetjes en begoniaas uit de plantenkas en begin daar je eigen wietplantage. Maar niet bij ons in de Atjehstraat. 60 planten: is een hele jungle bij elkaar!

  • Een Leids burger op

   ¨Als ik huiseigenaar was, zou ik zo’n huurder liever kwijt dan rijk zijn.” Inderdaad Sommigen hierboven vinden blijkbaar dat de illegale wietteler alleen gestraft zou mogen worden maar niet zijn huurhuis uitgezet zou mogen worden. Vraag me dan wel af of zij niet zo ’n wietteler weg zouden willen hebben als zij huiseigenaar zouden zijn……

 4. Heel goed dat deze huurder uit de woning is gezet. Er staan genoeg mensen op de wachtlijst voor een woning.

  • Een Leids burger op

   Inderdaad Rokertje maar deze persoon is natuurlijk niet uit zijn huis gezet omdat er genoeg mensen op de wachtlijst staan voor een woning maar vanwege misbruik maken van woonruimte voor wietteelt waar die woning uiterraard niet voor mag worden gebruikt.
   Straks moeten misschien alle rokertjes ook nog het huis uit.
   ha,ha,ha.
   Maar als het aan D66 ligt wordt Leiden straks een grote wietplantage 🙂
   Potver…..D66

Je bent nu offline