Hoogste punt nieuwbouw Museum de Lakenhal feestelijk gevierd

Het bereiken van de het hoogste punt van de nieuwbouw van Museum de Lakenhal is afgelopen week gevierd met de onthulling van het gedicht ‘Laken’ van voormalig stadsdichter Wouter Ydema. Die schreef dat lofdicht op het museum zo’n anderhalf jaar geleden ter ere van de sluiting in oktober 2016 toen de voorbereidingen voor de renovatie en uitbreiding begonnen.

Sleutelstad zond de feestelijke onthulling van het gedicht ‘Laken’ live uit.

Chris de Waard sprak ’s middags met cultuurwethouder Robert Strijk die het eerste exemplaar kreeg van een boekje met het lofdicht ‘Laken’ van voormalig stadsdichter Wouter Ydema.

(Foto’s: Chris de Waard).

’s Ochtends verzorgden directeur Meta Knol en hoofd publiekszaken Minke Schat een rondleiding door het vernieuwende museum. Bij de nieuwbouw werd het gezelschap over de bouwsteigers mee naar boven genomen en bij de bestaande bouw werd uitleg gegeven over de renovatiewerkzaamheden.

Chris de Waard ging mee de steigers op en sprak met directeur Meta Knol en met Hoofd Publiek Minke Schat.

Directeur Meta Knol verzorgde een rondleiding door de nieuwbouw van het museum en door het bestaande gebouw.

(Foto’s: Chris de Waard).

Het museum wordt na de zomer casco opgeleverd. Daarna hebben Meta, Minke en de rest van het personeel nog ongeveer een half jaar om het museum in de richten en de collecties terug te brengen naar Leiden. Die zijn nu deels in bruikleen bij andere musea en deels opgeslagen in depots.

(Foto’s: Emile van Aelst).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×