(Foto's: J.P. Kranenburg).

Jochem Myjer opent succesvolle open dag Alrijne Ziekenhuis

Ruim 5500 geïnteresseerden bezochten op zaterdag de open dag van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Vierhonderd collega’s van Alrijne ontvingen hen met open armen en maakten hen wegwijs in de wereld van de ziekenhuiszorg. Rond 09.45 uur trapten de honderden medewerkers samen met Jochem Myjer, ambassadeur van het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne, de open dag af.

Daarna kon jong en oud deelnemen aan meer dan veertig activiteiten. Artsen en verpleegkundigen gaven demonstraties en rondleidingen. Bezoekers konden een reanimatiecursus volgen, een hartfilmpje laten maken, een kijkje nemen op de operatiekamers en alles vragen over werken in de zorg. En daar was grote interesse in.

Ook de Kraammarkt van het Moeder- en Kindcentrum was razend populair. Zwangere vrouwen konden daarnaast gratis een echo laten maken en een rondleiding krijgen op de verloskamers.

Gebroken armen

De medewerkers van de Gipskamer zetten zo’n 2800 armen en vooral armpjes in het gips. Aanstaande maandag zullen op vele scholen in de regio de leerkrachten verrast worden door kinderen met een ‘gebroken arm’.

Lisa van vier nam een kijkje op de OK en mocht zelf opereren: “Eerst wilde ik dierendokter worden, maar nu een échte dokter… Of make-upper”. Sam (6 jaar) kreeg een goed advies van de poppendokter voor zijn zieke pop: “Ik moet mijn pop blijven tillen tot hij zelf kan lopen.”

 

 

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×