Herinrichting Haarlemmerstraat en Lange Mare afgerond

17

Afgelopen weekeinde zijn de Haarlemmerstraat en de Lange Mare officieel heropend. Vrijdagavond maakte een groep direct betrokkenen al dinerend een rondje door de vernieuwde winkelstraat. “De term walking diner kreeg wel meteen een heel andere betekenis,” vond wethouder Laudy bij de publieksopening op zaterdagmiddag. Op de splitsing van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare onthulde hij het nieuwe zitelement dat die plek vanaf nu siert.

Chris de Waard sprak met wethouder Paul Laudy en met voorzitter Dagobert Schulp van de Winkeliersvereniging Haarlemmerstraat.

Net als eerder de Breestraat is ook de Haarlemmerstraat zovele mogelijk teruggebracht in oorspronkelijke staat, zodat de winkelstraat goed bij de historische binnenstad past. Laudy: “Je kunt hier nu winkelen in één van de mooiste straten van Leiden.” Bij de herinrichting hebben de Haarlemmerstraat en de Lange Mare weer een eigen, Leidse identiteit gekregen. Met een straat van gebakken klinkers, een natuurstenen stoep en de Leidse lantaarn.

Delen
Sligro Proef het Najaar!

17 reacties

 1. Waren de plantjes op de bon? Je moet wel heel goed kijken voordat je een viooltje ontdekt.

 2. Burger zonder steunkousen op

  Wat doet die rommel midden op straat? Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat die obstakels kapot gereden is door manoeuvrerende bestelwagens van leveranciers. Leuk hoor, de boel opfraaien, maar die stad moet natuurlijk nog wel kunnen leven en daar hoort bij dat de winkels bevoorraad moeten kunnen worden. Weg met die zooi!!!

 3. Johan Volkers

  Toch wel raar. Heeft heel lang opengebroken gelegen.
  Daar was de MKB niet heel blij mee. Vervolgens zet men weer een hekwerk om het voorste gedeelte heen. Had dat niet meteen gedaan kunnen worden? Waarom op die plek niet meteen wat groter groen?

 4. En vanaf nu graag altijd keihard optreden tegen (brom)fietsers en scooteraars in voetgangersgebieden (zoals de Haarlemmerstraat) en op trottoirs en tegen al die asociale idioten die trottoirs volledig blokkeren met fout geparkeerde rijwielen en voetgangers de rijweg op dwingen. Keihard aanpakken!
  O jee, maar dat gaat natuurlijk niet. ik was even vergeten dat de gemeente Leiden principieel niet handhaaft.

 5. Danielle Slijkhuis

  Mooi hoor, maar wel wat weinig groen. En het is afwachten hoelang dit mooi blijft. Zitelement? Zal wel weer parkeerplek wrden voor 2-wielers. En waarom houdt men geen rekening met het bevoorraden van de winkels? Is dit gebeuren wel handig qua inrichting?Binnenkort zal het zitelement wel vernield zijn door bestel- of vrachtwagens.

 6. Ze weten echt niet hier in Leiden, wat ze met ons geld moeten doen he. Haarlemerstraat loopt leeg Parkeergarage’s krijgen ze niet vol. Wat gaan ze hierna weer verzinnen ??? hoop dat ze as Woensdag een draai om de oren krijgen door middel van de gemeente verkiezingen. Dus stop dit en ga stemmen

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline