Het nieuwe zitelement heeft rondom LED verlichting, zodat het ’s avonds mooi verlicht wordt. Het amberkleurige licht benadert de uitstraling van de Leidse lantaarn. (Hoofdfoto: Buro JP, reportage: Chris de Waard en Emile van Aelst)  

Herinrichting Haarlemmerstraat en Lange Mare afgerond

Afgelopen weekeinde zijn de Haarlemmerstraat en de Lange Mare officieel heropend. Vrijdagavond maakte een groep direct betrokkenen al dinerend een rondje door de vernieuwde winkelstraat. “De term walking diner kreeg wel meteen een heel andere betekenis,” vond wethouder Laudy bij de publieksopening op zaterdagmiddag. Op de splitsing van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare onthulde hij het nieuwe zitelement dat die plek vanaf nu siert.

Chris de Waard sprak met wethouder Paul Laudy en met voorzitter Dagobert Schulp van de Winkeliersvereniging Haarlemmerstraat.

Net als eerder de Breestraat is ook de Haarlemmerstraat zovele mogelijk teruggebracht in oorspronkelijke staat, zodat de winkelstraat goed bij de historische binnenstad past. Laudy: “Je kunt hier nu winkelen in één van de mooiste straten van Leiden.” Bij de herinrichting hebben de Haarlemmerstraat en de Lange Mare weer een eigen, Leidse identiteit gekregen. Met een straat van gebakken klinkers, een natuurstenen stoep en de Leidse lantaarn.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×