Leerlingen Marecollege dag zonder mobiele telefoon

Op 29 maart, witte donderdag, vraagt het Marecollege aan haar leerlingen om hun mobiele telefoon een dag in te leveren. Het inleveren van de telefoon is onderdeel van de Paasviering. De leerlingen krijgen te maken met onthouding in deze vastenperiode. Ook wordt het bewustzijn met betrekking tot mediagebruik zo gestimuleerd.

“Het niet gebruiken van telefoons past bij de periode van vasten die rond Pasen door veel christenen in acht wordt genomen. Bovendien dwingt het afgeven van telefoons leerlingen om weer echt met elkaar in contact te komen. In de achter ons liggende wintermaanden is de aandacht vaak meer naar binnen gericht geweest,” zegt Vincent Hollemans van de school.

Tijdens het begin van de dag zullen alle leerlingen hun mobiele telefoon inleveren. Om ongeveer 13.30 uur komt de hele school naar buiten om per klas de telefoons op feestelijke wijze weer in ontvangst te nemen. Tijdens dit gebeuren zullen leerlingen ervaringen uitwisselen over hoe het was om zonder telefoon te zitten. Het Marecollege breekt als school hiermee een lans voor de ‘ontmoeting’. De viering wordt afgesloten met een drankje.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×