Burgemeester Lenferink maakt morgen een rondje langs verschillende stembureaus. Onderweg brengt hij ook zelf zijn stem uit. (Archieffoto: Chris de Waard).

Burgemeester Lenferink over verkiezingen: "Jammer om goeie mensen te verliezen"

De gemeenteraadsverkiezingen betekenen niet alleen een herverdeling van de zetels over de verschillende politieke partijen, maar voor een deel ook nieuwe mensen. In de Leidse gemeenteraad maakt grofweg de helft van de 39 raadsleden plek voor een nieuwe lichting, maar uit de uitslag volgt ook een nieuw college van burgemeester en wethouders.

Chris de Waard sprak met burgemeester Henri Lenferink over de verkiezingen die morgen worden gehouden.

“Dat is voor mij dus ook een belangrijk moment, want met dat nieuwe college heb ik weer vier jaar te werken”, zegt Lenferink die niet bepaald uitziet naar het naderende afscheid. “We hebben natuurlijk een heel fijn college gehad dat op een hele goede manier samen heeft gewerkt, heel veel goede dingen voor de stad heeft gedaan. Het is jammer als je goeie mensen verliest. Maar”, zo relativeert hij, “ik ga er van uit dat de stad ook wel weer een goeie nieuwe ploeg krijgt.”

Morgen organiseert de gemeente Leiden een openbare uitslagenavond bij Gebr. de Nobel. Even na 21.00 uur wordt daar de uitslag gepresenteerd van de eerste exitpoll die door studenten Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden wordt gehouden. Niet al te lang na middernacht verwacht Lenferink dat de officiële verkiezingsuitslag en de uitslag van het referendum wel binnen zijn.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×