(Foto: PR).

KidsClinic zondag bij Leiden Atletiek

Leiden Atletiek en Leiden Marathon organiseren komende zondag weer een KidsClinic. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis in aanraking komen met verschillende atletiek onderdelen. Ook zijn er leuke prijzen te winnen en krijgen de deelnemers na afloop een certificaat. Het evenement vindt zondag plaats van 13.00 tot 16.00 uur bij Leiden Atletiek.

Reanne van Kleef sprak met organisator Moniek Heemskerk van Leiden Marathon over de KidsClinic.

Met de clinic willen Leiden Marathon en Leiden Atletiek laten zien hoe leuk sporten is. Dat gebeurt onder andere in de spectaculaire ‘Athletic Champs Arena’. Op de baan vinden ook allerlei activiteiten plaats zoals sprint, hordelopen, verspringen en hoogspringen. De kinderen worden daarbij begeleidt door trainers van Leiden Atletiek. Ook geeft de bekende 400 meter loper Bjorn Blauwhof workshops om zo hard mogelijk te kunnen rennen.

Bij binnenkomst ontvangen de kinderen een stempelkaart waarop alle onderdelen staan die ze kunnen beoefenen.  Tijdens de Clinic is er een DJ aanwezig en zorgen twee kinderen voor de warming-up op de muziek van Kinderen voor Kinderen. Alle kinderen krijgen ook een lootje. Hiermee maken ze kans op prijzen zoals vrijkaartjes voor allerlei activiteiten. Daarnaast wordt er aandacht gevraagd voor de KidsRun tijdens het marathonweekend.

De entree voor bezoekers ouder dan 12 jaar is 2,50 euro. Daarvan gaat 1,00 euro naar het KWF.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×