(Foto: Rolf Marselis. Later volgt een uitgebreid videoverslag met beelden van de wedstrijd in interviews achteraf.).

Geen beker voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball speelde vanmiddag in Groningen de NBB bekerfinale tegen Donar. Hoewel Donar overtuigend koploper in de competitie is, hoopte Leiden toch op een stunt. Die kwam er niet. Vanaf het begin van de wedstrijd nam Donar een grote voorsprong en won uit eindelijk met 87-71.

Het verschil werd al gemaakt in de 1e periode. Met een verschil van 17 punten (38-21) liet Donar niets merken van het zware Europese programma dat de ploeg deze week al achter de rug had. Donar schoot alles raak en als het even niet lukte werd er alsnog gescoord via de rebound. Leiden daarentegen miste juist veel kansen. Dat verschil werd alleen maar groter met tussen standen van 54 -34 (2e periode) en 74-51 (3e periode).

Opstootje
In de 4e periode liepen de gemoederen nog even hoog op: Sean Cunningham van Donar en Mohamed Kherrazi van ZZ Leiden kwamen met elkaar tot een handgemeen en werden met nog twee minuten op de klok allebei gediskwalificeerd. Ze moesten de zaal daardoor verlaten.

*Later volgt een uitgebreid videoverslag met beelden van de wedstrijd en interviews achteraf.

De meegereisde fans hadden er zin in en bleven de hele wedstrijd achter het team staan.

Oud speler Sid Bruinsma van Parker Leiden dichtte Leiden van te voren een kans toe om te winnen.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×