Progressief Zoeterwoude door met twee fractievoorzitters

De nieuwe fractie van Progressief Zoeterwoude heeft unaniem gekozen voor een duo-fractievoorzitterschap. Myrna van der Poel en Pieter Goossen gaan de komende raadsperiode samen de fractie van PZ leiden. De partij kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen als grootste partij uit de bus en zit met zes zetels in de gemeenteraad.

Ruud Bouter die tot aan de verkiezingen fractievoorzitter was, gaat de komende tijd eerst aan de slag als informateur om te onderzoeken met welke andere partij het beste een coalitie kan worden gevormd. Die keuze is overzichtelijk. Zoeterwoude telt slechts vier partijen. De afgelopen periode zat PZ samen met het CDA in het college. Die samenwerking verliep de afgelopen tijd steeds stroever. Het is dan ook de vraag of de twee elkaar toch weer vinden, of dat PZ serieuze gesprekken gaat voeren met de VVD Zoeterwoude. Die partij staat programmatisch wel verder van PZ af.

De keuze voor een duo-fractievoorzitterschap wordt ingegeven door de verwachte werkzaamheden die de komende raadsperiode op de fractie gaan afkomen. Met name regionale samenwerking, een van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma van PZ, zal extra druk gaan geven op de fractievoorzitter, zo is de verwachting. Door de werkzaamheden te verdelen over twee personen is de drukte van het fractievoorzitterschap beter te combineren met de maatschappelijke carrière van beide fractieleden.

De afgelopen periode hebben beide fractieleden op meerdere gebieden al goed kunnen samenwerken en is gebleken dat ze complementair zijn. Van der Poel is vanuit haar achtergrond goed thuis in management en organisatie. Goossen heeft veel ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen en communicatie.

Advertentie

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×