Woensdag beslist de Zoeterwoudse gemeenteraad over de hertelling van de ruim vierduizend stemmen die in het dorp zijn uitgebracht. (Foto: Robbert Beurse).

Woensdag beslissing over hertelling Zoeterwoudse stemmen

De Zoeterwoudse gemeenteraad heeft woensdagavond tijdens de afscheidsraad mogelijk een extra agendapunt. Eigenlijk is de bijeenkomst vooral bedoeld om afscheid te nemen van afzwaaiende raadsleden nu de verkiezingsuitslag bekend is, maar omdat de VVD Zoeterwoude op elf stemmen na een derde zetel misliep, heeft die partij een hertelling van de stemmen aangevraagd.

De raad gaat zich over dat verzoek buigen. Als een meerderheid voor is, wordt de hertelling zo snel mogelijk uitgevoerd. In dat geval blijft de gemeenteraad in de huidige samenstelling in functie totdat de hertelling is afgerond en de uitslag opnieuw is vastgesteld. Morgenochtend wordt besloten of het verzoek wordt gehonoreerd. “Zo ja, dan is het ook nog mogelijk dat er dinsdag een extra raadsvergadering bijeen wordt geroepen, zodat de hertelling zo snel mogelijk kan plaatsvinden”, laat loco-gemeentesecretaris Joop Harland van de gemeente Zoeterwoude weten.

In totaal werden er vorige week woensdag in Zoeterwoude 4.137 stemmen uitgebracht. PZ kreeg er 1.706, waarvan 532 voor lijsttrekker Ruud Bouter. Het leverde de partij zes zetels op, waarvan een restzetel. Het CDA wist 1.291 kiezers aan zich te binden. Daarvan kreeg lijsttrekker Arjan Bakx er 482.

De VVD haalde 740 stemmen, waarvan 472 voor Mathieu Paardekooper. De partij zou met slechts elf stemmen meer een derde zetel in de wacht slepen. Lijsttrekker Mathieu Paardekooper (rechts) heeft daarom een hertelling aangevraagd.

De nieuwe partij Senioren Belangen Zoeterwoude (SBZ) haalde precies 400 stemmen. Daarvan gingen er 237 naar oprichter Thea van der Kooi.

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×