Voorschotense politici wachten tijdens de verkiezingsavond op de uitslag. (Foto: Gerry van Bakel).

Informatiegesprekken Voorschoten voortvarend van start

Afgelopen zaterdag zijn in Voorschoten de eerste gesprekken gevoerd door de informateurs Ewald van Vliet (namens de VVD) en Marijke Kleijweg (namens GroenLinks). De twee spraken met alle politieke partijen. Onderwerpen van gesprek waren de duiding van de verkiezingsuitslag en de mogelijkheden en condities om te komen tot een raads- en/of coalitieprogramma.

De informateurs hebben aan alle partijen gevraagd om de tien belangrijkste inhoudelijke speerpunten uit hun verkiezingsprogramma’s aan te leveren. Zo stellen de informateurs een overzicht op van de belangrijkste zaken die partijen in een raads- of coalitieprogramma terug willen zien. Zo wordt duidelijk wat de overeenkomsten en de verschillen zijn tussen de zeven partijen.

De resultaten van de eerste informatieronde worden aanstaande vrijdagochtend in een gezamenlijk overleg met alle politieke partijen besproken.

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×