(Archieffoto: Sleutelstad).

Politie zoekt man in Oegstgeest na vermeende babbeltruc

De politie zoekt een man in Oegstgeest na een vermeende babbeltruc in de Bloemenbuurt. Via Burgernet ging er een bericht uit dat de politie opzoek is naar een getinte man van ongeveer 50 jaar, 1.65 meter lang. Hij droeg een donkere pet, oranje hesje en blauwe spijkerbroek. Wie de man heeft gezien wordt verzocht 0900-8844 of 112 te bellen. De man werd gezien bij de Zonnebloemlaan.

De politie was met meerdere eenheden in de wijk aanwezig. In het donker gingen agenten met zaklampen op zoek naar de man, waarbij verschillende personen zijn gecontroleerd. Of er ook daadwerkelijk iemand is aangehouden, kon de politie vanavond nog niet zeggen. Mogelijk wordt er morgen meer informatie bekend gemaakt over de zaak.

Update woensdag 11.29 uur:

De politie meldt aan de redactie van Sleutelstad dat er inderdaad sprake was van een babbeltruc aan de Zonnebloemlaan. Daarbij zijn een aantal persoonlijke spullen weggenomen. Het lukte de man binnen te komen met de smoes of hij even in de meterkast mocht kijken voor werkzaamheden. Het oranje hesje dat hij aanhad, was het soort veiligheidshesje dat veel mensen ook in de auto hebben liggen voor pechsituaties. De indruk wordt hier dan bij de slachtoffers gewekt dat de persoon die aanbelt ‘aan het werk’ is voor een bepaald probleem dat hij moet ‘oplossen’.

Het advies van de politie blijft om ’s avonds niet de deur te openen als er geen bezoek verwacht wordt, maar ook overdag moet men oplettend zijn. “Als er toch contact gemaakt wordt met degene die aanbelt, vraag dan namens welk bedrijf of namens welke organisatie die persoon een bezoek komt brengen en zeg dit te gaan controleren. Vaak zorgt dit er al voor dat men de benen neemt als het niet pluis is. Een instantie zal altijd begrip tonen als er een controletelefoontje wordt gedaan en kunnen uitleggen of men inderdaad op de hoogte is van een eventuele afspraak of huisbezoek.”

 

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×