Onder andere bij de sloop van het oude schoolgebouw aan het Kiljanpad is asbest aangetroffen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Asbest met spoed verwijderd uit gebouwen van basisscholen

In de gebouwen van drie Leidse basisscholen is recent asbest aangetroffen. Dat was het geval bij de verbouwing van de Pacelli school en de ELS. Dit asbest is direct verwijderd. De gemeente Leiden draait op voor de kosten van het verwijderen van het kankerverwekkende spul.

Ook is asbest aangetroffen bij de sloop van het oude schoolgebouw aan het Kiljanpad 2. Dit pand is gesloopt om nieuwbouw van de basisscholen Telders en Sleutelbloem mogelijk te maken.

Wanneer bij sloop of verbouwing van een basisschool asbest wordt aangetroffen, moet dit worden verwijderd. Het schoolbestuur is als eigenaar en bouwheer verantwoordelijk voor het laten verwijderen ervan, de gemeente is verantwoordelijk voor het financieren ervan. Het gaat om circa 275.000 euro.

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×