(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Man dringt woning Oegstgeest binnen na slinkse babbeltruc

Via Burgernet ging er dinsdagavond een bericht uit dat de politie opzoek was naar een getinte man van ongeveer 50 jaar, 1.65 meter lang. Hij droeg een donkere pet, oranje hesje en blauwe spijkerbroek. Waarom de man precies werd gezocht was toen nog niet duidelijk. De politie meldt aan de redactie van Sleutelstad nu dat er sprake was van een babbeltruc aan de Zonnebloemlaan.

Daarbij is een aantal persoonlijke spullen weggenomen. Het lukte de man binnen te komen met de smoes dat hij even in de meterkast moest kijken voor werkzaamheden. Het oranje hesje dat hij aanhad was het soort veiligheidshesje dat veel mensen ook in de auto hebben liggen voor pechsituaties. De indruk wordt hiermee bij de slachtoffers gewekt dat de persoon die aanbelt ‘aan het werk’ is voor een bepaald probleem dat hij ‘op moet lossen’.

Het advies van de politie blijft om ’s avonds niet de deur te openen als er geen bezoek verwacht wordt, maar ook overdag moet men oplettend zijn. “Als er toch contact gemaakt wordt met degene die aanbelt, vraag dan namens welk bedrijf of namens welke organisatie die persoon een bezoek komt brengen en zeg dit te gaan controleren. Vaak zorgt dit er al voor dat men de benen neemt als het niet pluis is. Een instantie zal altijd begrip tonen als er een controletelefoontje wordt gedaan en kunnen uitleggen of men inderdaad op de hoogte is van een eventuele afspraak of huisbezoek.”

Advertentie

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×