Het thuistenue van Sporting Leiden. (Foto's: Martijn Otten).

Leidse fusieclub gaat Sporting Leiden heten

De twee Leidse voetbalverenigingen VV Leiden en FC Rijnland willen per seizoen 2018/2019 fuseren en hebben vanavond de nieuwe naam en clubkleuren gepresenteerd. De fusieclub gaat Sporting Leiden heten.

De twee verenigingen tekenden in 2017 al een intentieverklaring om in 2018 met elkaar te fuseren. Daarmee willen de twee buren samen een vitale voetbalvereniging vormen en hopen ze nog jarenlang op hun geliefde Sportpark De Morsch te kunnen spelen.

Vorig jaar werd ook een fusiedocument opgesteld waarin staat hoe de twee verenigingen de weg naar een fusieclub leggen. Diverse werkgroepen, bestaande uit leden van beide clubs, denken na over alle aspecten van de vereniging, zoals de nieuwe naam, clubkleuren en de opzet van de jeugdafdeling. In principe zal de kantine van VV Leiden in gebruik blijven voor de fusieclub. Deze is net iets groter dan die van FC Rijnland.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×