In de aanloop van de verkiezingen stond de overlast die de Rijnlandroute veroorzaakt weer prominent op de agenda van de Wijkraad Stevenshof tijdens een verkiezingsdebat. (Foto: Chris de Waard).

GroenLinks Zuid-Holland op de bres voor bewoners Stevenshof

De statenfractie van GroenLinks wil opheldering van de provincie over het nakomen van gemaakte afspraken met de bewoners van de Stevenshof in verband met de aanleg van de Rijnlandroute. Vorige maand vroeg de partij ook al om opheldering, maar er is nog geen duidelijkheid.

De aanleiding voor de vragen is de brandbrief van de wijkraad Stevenshof. De wijkraad melde dat tegen de afspraak in de geluidswal langs de A44 weggehaald dreigt te worden, waardoor de wijk een half jaar in de stank en herrie zou komen te zitten.

Statenlid Berend Potjer: “De inwoners van de Leidse wijk Stevenshof hebben veel te lijden van de Rijnlandroute. Het minste dat de provincie dan kan doen is de overlast zo klein mogelijk te houden en de afspraken met hen nakomen. De bouw gaat door, daarom willen wij snel de garantie van de provincie dat zij de afspraken nakomt en de mensen niet in de herrie en uitlaatgassen laat zitten.”

Leiden Politiek Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×