Science071: Van duurzaamheid tot walvissen

Deze week in Science071: Louise Verboeket over het winnen van de Leidse Universitaire Scriptieprijs 2018 en projectleider Steven Menijn over het duurzaam slopen van de practicum gebouwen van de Universiteit Leiden.  Verder praat redacteur Bryan van den Berg ons bij over de wereld van de wetenschap en vertelt redacteur Daan van Veen ons alles over walvissen in de Wetenschapsvraag van de Week. Luister hieronder de fragmenten terug!

 

Promovendus Louise Verboeket won de Leidse Universitaire Scriptieprijs 2018 voor haar onderzoek naar prijsvragen bij overheden. Luister het fragment hierboven terug of lees het hier uitgebreid terug.

Projectleider Steven Menijn vertelde over het duurzaam slopen van de universiteitsgebouwen. Hij gaf onder andere uitleg over de sterren die ze gekregen hebben voor het duurzaam slopen. Luister het fragment hierboven terug of lees het hier uitgebreid terug.

Deze week vertelt Bryan van den Berg in het wetenschapsnieuws over bruine vlekken in het graf van Toetanchamon. Het wordt niet schoonmaakt met sop, maar hij vertelde wel waarom schuim van sop nou wit is.  Daarnaast is het Chinese ruimtestation veilig neergestort. Tot slot behandelde hij onderzoek naar synaps etende hersencellen. Bryan praat je bij over deze zinderende onderwerpen!

Deze week in de Wetenschapsvraag van de Week: ‘Waarom zijn walvissen zo groot?’ Redacteur Daan vertelt je alles over dit onderwerp met een aantal interessante feitjes. 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×