Voorschoten wil breed raadsakkoord over bestuurscultuur

Het raadsakkoord moet gaan over hoe samengewerkt wordt binnen de gemeenteraad, maar ook over meer openheid en betrokkenheid richting de samenleving. Dat adviseren de informateurs Marijke Kleijweg en Ewald van Vliet in hun eerste rapportage. Daarnaast maakte zij bekend dat de coalitie VVD, GroenLinks en D66 op het meeste draagvlak kan rekenen.

Alle raadsfracties moeten bij het raadsakkoord worden betrokken. Dat zeggen de informateurs op basis van de gesprekken die zij zowel individueel als tijdens een plenaire bijeenkomst voerden. “De conclusie van deze besprekingen is dat een raadsakkoord als wenselijk gezien wordt.” Dat akkoord moet zich primair richten op de bestuurscultuur. Dus hoe er in de gemeenteraad wordt samengewerkt, maar ook daarbuiten. Dan gaat het over meer openheid en betrokkenheid naar inwoners, verenigingen, organisaties en bedrijven uit Voorschoten.¬†Volgens de informateurs moet de burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad hierin het voortouw nemen.

Meerdere onderwerpen

Ad de Graaf (PvdA) Voorschoten

Hoewel de raad hier volgende week pas over zal oordelen, liet Ad de Graaf (PvdA) al weten het mogelijke raadsakkoord toe te juichen. Hij wil er zelfs een stapje verder in gaan. “Ik wil niet uitsluiten dat andere onderwerpen hierin kunnen worden opgenomen. Denk aan wonen, alle partijen vinden dat een belangrijk onderwerp voor de komende tijd.” Overigens vindt De Graaf dat het vooral algemene uitgangspunten zijn die in het raadsakkoord staan. “In het coalitieakkoord moet het concreter.”

 

 

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×