(Archieffoto: Reanne van Kleef).

De Zijl Zwemsport weer even vierde in Eredivisie waterpolo

De waterpoloërs van De Zijl Zwemsport zijn, na de 11-13 zege bij De Ham, weer even gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst. Maar dat is vertekend, want de Leidse ploeg wacht nog slechts één wedstrijd (zaterdag thuis tegen SVH), terwijl Polar Bears (nu vijfde) nog drie keer in actie komt en maar één punt minder heeft.

Het gaat allemaal om de rangschikking bij aanvang van de play-offs en De Zijl Zwemsport moet uitgaan van de vijfde plek met Polar Bears als eerste tegenstander. Er kan nog wel iets veranderen, maar dat lijkt de meest logische koppeling.

De Zijl had in Purmerend de hele wedstrijd een voorsprong. Die groeide per kwart van één, via twee naar drie doelpunten verschil. Met nog acht minuten te gaan was het 8-11 en toen Thijs Versluis vroeg in de laatste periode 8-12 maakte, leek de winst binnen. Maar De Ham bleek nog wat reserves te hebben en kwam met drie treffers op rij terug tot 11-12. Jasper Haasnoot zorgde er echter voor dat de punten meegingen naar Leiden: 11-13. Adam Maklari was met vier doelpunten topscorer namens De Zijl.

De Ham – De Zijl Zwemsport 11-13 (1-2, 3-4, 4-5 en 3-2).
Doelpunten De Zijl: Adam Maklari 4, Jasper Haasnoot 2, Roeland Spijker 2, Thijs Versluis 2, Mark Visser, Tim van der Meer en Stan van Ruiten.