LSG IntelliMagic. (Foto: Folkert Geertsma).

Leidse schakers veroveren historische landstitel

Voor het eerst in haar 123-jarig bestaan heeft schaakvereniging LSG IntelliMagic uit Leiden het landskampioenschap voor teams veroverd. Afgelopen zaterdag versloeg LSG IntelliMagic in de voorlaatste ronde van de Meesterklasse MuConsult Apeldoorn met 5,5-4,5 en werd daardoor onbereikbaar voor naaste concurrent Kennemer Combinatie uit Haarlem.

Na een derde en tweede plaats in de afgelopen seizoenen waarin altijd wel een wedstrijd verloren ging, wist LSG IntelliMagic dit seizoen ongeslagen te blijven en hoefde het slechts eenmaal een gelijkspel toe te staan. Wel waren alle wedstrijden spannend en de match tegen Apeldoorn was daar geen uitzondering op. Zoals vaker dit seizoen wist LSG IntelliMagic de wedstrijd in de tijdnoodfase in haar voordeel te kantelen en deze keer wist jeugdtalent Casper Schoppen het beslissende halfje binnen te halen door schaaklegende Artur Yusupov op remise te houden.

Met het veroveren van de landstitel heeft LSG IntelliMagic het recht verworven deel te nemen aan de Europa Cup die in oktober op Rhodos zal worden gehouden. Vorig jaar werd LSG IntelliMagic vijfde, een prestatie die er mede voor zorgde dat LSG IntelliMagic afgelopen februari Leidse sportploeg van het jaar werd.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×