Nog te beplanten boomspiegel op de Aloëlaan. (Foto: Marian Smit).

Feestelijke plantdag in Maredijkbuurt

De Aloëlaan in de Maredijkbuurt organiseert zaterdagochtend om 11.00 uur een feestelijke Plantdag. Geveltuintjes, boomspiegeltuintjes en plantenvakken zullen worden omgetoverd tot weelderige tuinen met kleurrijke en geurige bloemen en planten, aantrekkelijk voor vlinders en bijen en voor iedereen die in de straat woont of er doorheen komt.

Reanne van Kleef sprak met organisator Marian Smit en groenexpert Wim Lunsing over de Plantdag.

Meer dan de helft van de huishoudens in de straat  doet mee. Tijdens de feestelijke plantdag is er taart, muziek, een toespraak van de voorzitter van de buurtvereniging Jeroen Janz en een officieel moment waarop het eerste plantje de grond in gaat.

De activiteiten vinden plaats op een centraal punt in de straat, ter hoogte van nummer 43. Daar kunnen bewoners die ochtend kratten met planten afhalen, waarna ze deze zelf of met hulp in de grond gaan zetten. Buurtbewoner en groenexpert Wim Lunsing, en groencoach van de gemeente Nick Kooreman lopen rond om de bewoners van advies te voorzien.

De organisatie hoopt het stokje door te kunnen geven aan andere bewoners uit Leiden met plannen om hun buurt groener en gezelliger te maken.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×