(Foto: Facebook Emile Jaensch).

Burgemeester Oegstgeest zoekt nabestaanden gesneuvelde soldaten WOII

Burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest houdt op 4 mei een toespraak bij het oorlogsmonument aan de Haagsche Schouwweg. Daar werd op 10 mei 1940 door de geallieerden gevochten om de vliegvelden van Ockenburg en Valkenburg te verdedigen. De veelal jonge rekruten hielden enige tijd stand maar konden uiteindelijk niet op tegen de Duitse overmacht. De plek waar het monument staat was vroeger Oegstgeester grondgebied.

“In mijn toespraak wil ik stil staan bij een aantal van de 52 hier gesneuvelde Nederlandse militairen”, laat Jaensch weten via een bericht op zijn Facebook-pagina. Hij zou graag met nabestaanden willen spreken om erachter te komen wat voor jongens de gesneuvelde soldaten waren.

Het monument aan de Haagsche Schouwweg te Leiden is opgericht ter nagedachtenis aan de 52 militairen van de die in de strijd tegen de bezetter nabij de Haagsche Schouw en de vliegvelden Valkenburg en Ockenburg zijn gesneuveld. Tevens eert het monument de militairen van het 22ste Depotbataljon die op 10 mei 1940 strijd leverden met Duitse parachutisten om de brug bij het Haagsche Schouw in handen te krijgen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×