Sofia Hervas Larano op het hoogste podium. (Foto's: Renée Vermond).

Zes keer goud voor Gymsport Leiden

Tijdens de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor de 2e divisie Ritmische Gymnastiek hebben de gymnasten van Gymsport Leiden acht maal eremetaal gepakt. Zaterdag werden er zes gouden en twee bronzen medailles gewonnen.

Bij de benjamins geboortejaar 2008 was er goud voor Sofia Hervas Larano voor haar oefeningen met bal en hoepel. Yasmine Ramdani won bij de pré junioren geboortejaar 2006 een bronzen medaille voor haar oefeningen met bal en touw. Goud was er opnieuw voor het junioren duo Selina Gitis en Robin Vermond. Evenals bij de vorige plaatsingswedstrijd behaalden zij de 1e plaats, waardoor zij vrijwel zeker zijn van plaatsing voor de Nederlands Kampioenschappen. Bij de individuele oefeningen met lint was er goud voor Robin en brons voor Selina (geboortejaar 2003). Anna Ilchenko behaalde een gouden medaille bij de junioren geboortejaar 2004.

Ook de senioren deden allen een lintoefening. Bij de categorie senioren geboortejaar 2000 en ouder was er goud voor Nikita van Veggel. Eveneens bij de senioren, maar dan in de categorie geboortejaar 2001/2002 behaalde Taisiya Schulga een gouden medaille. Op 2 juni worden de Nederlands Kampioenschappen voor de 2e divisie gehouden. Wie zich daarvoor geplaatst hebben wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bij Ritmische Gymnastiek laat je op het ritme van muziek je lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel. De gymnasten van het selectieteam van Gymsport Leiden vertegenwoordigen de club in de 1e en 2e divisie op nationale en internationale wedstrijden en toernooien. Er is ook een afdeling voor recreanten.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×