Kees van der Burg stapt per direct op als voorzitter van RCL. (Foto: J.P. Kranenburg).

Bestuur RCL totaal overdonderd door plotseling opstappen voorzitter

Kees van der Burg is per direct opgestapt als voorzitter van de Leiderdorpse voetbalvereniging RCL. Dat maakte hij vandaag via Facebook wereldkundig en meldde hij gisteravond aan zijn medebestuursleden. De reden: ‘The job is done’. Daarmee doelt hij op de afronding van het nieuwe complex, dat zaterdag nog feestelijk werd geopend. Het bestuur van RCL laat weten totaal overdonderd te zijn door het opstappen van hun voorzitter.

“Dit is een donderslag bij heldere hemel”, zegt secretaris Kees van den Kommer tegen de redactie van Sleutelstad. “Niemand heeft dit zien aankomen. Zaterdag hebben we nog een groot feest gevierd ter ere van het nieuwe complex en stonden alle neuzen dezelfde kant op. En toen kwam gisteravond om 19.00 uur ineens die mail binnen.”

Geen onenigheid

Omdat Van der Burg een weekje weg is, heeft het bestuur nog niet met hem kunnen spreken. Het jeugd- en hoofdbestuur hebben wel meteen de koppen bij elkaar gestoken en zorgen ervoor dat de taken goed worden opgevangen. Ook wordt Van der Burg bij terugkomst meteen uitgenodigd voor een gesprek. Van den Kommer: “Ik ken Kees al heel lang en dit klinkt niet als iets wat hij zou doen. Niemand weet wat de achtergrond van zijn besluit precies is, maar daar gaan we nu ook niet naar gissen. Dat zou niet eerlijk zijn. Maar zover ik weet was er echt geen onenigheid binnen de club of binnen het bestuur. Volgende week weten we hopelijk meer.”

‘RCL is ontwaakt’

Aan Sleutelstad laat oud-voorzitter Kees van den Burg weten dat hij de reactie vanuit het bestuur betreurt. “Van enige ‘overdondering’ aan bestuurszijde is en kan beslist geen sprake zijn geweest; het voltallig RCL Hoofdbestuur was 100 procent op de hoogte van de aan het besluit ten grondslag liggende redenen.”

Ook vertelt hij dat de realisatie van het clubgebouw de laatste ‘missing link’ was. “Dat is is nu klaar. Het ‘stokje’ wordt overgegeven. Zo gaat dat en mag dat ook gaan. Het is echt een super mooie tijd geweest, waarin we met z’n allen heel veel hebben bereikt. De ‘sleeping giant’ RCL is ontwaakt en staat er mooi bij. En we voetballen lekker door, hoor. Ik blijf RCL’er en zal zeker ook mijn ‘steentje blijven bijdragen’ aan ‘onze’ prachtige club.”

Met dit bericht maakte Van der Burg zijn besluit kenbaar:

Beste RCL-leden, -ereleden, -leden van verdienste, -vrijwilligers, -sponsors, -ouders,

Hierdoor breng ik jullie op de hoogte van mijn moeilijke beslissing om – na geweldig fijne jaren – om mij moverende redenen heden per direct af te treden als bestuursvoorzitter van RCL.

Voorzitter zijn van Rcl was voor mij – van A tot Z – een grote eer. Samenwerken met jullie was wat mij betreft een voorrecht. Ik dank alle Rcl leden, ereleden, leden van verdienste, mijn mede bestuursleden, de Rcl Supportersvereniging, de sponsors, de BOGS bestuurders, de lokale politiek, de pers en ‘last, but not least’ alle vrijwilligers voor het in mij gestelde vertrouwen, de prettige samenwerking en de vele bijzonder mooie Rcl-momenten.

‘The job is done’, een in alle opzichten super gaaf sportcomplex is gerealiseerd, de structuur – incl. kwalitatief uitstekend Rcl Jeugdbestuur – staat als een ‘huis’ en de club Rcl is klaar voor de toekomst. Ik heb daar met veel plezier aan meegewerkt en ik ben er trots op dat ik hier onderdeel van heb mogen zijn. Ik heb in dit kader met volle overtuiging steeds het beste van mijzelf gegeven.

Met z’n allen mogen we apentrots zijn op de in de afgelopen jaren bereikte resultaten. Daar kunnen we met veel genoegen op terugkijken. Van vele kampioenschappen tot Rookvrij, van Rcl als Sportvereniging – alsmede Rcl Dames 1 als dames sportteam van het jaar tot Walking football, van G-voetbal tot samenwerking met de Hartstichting, van nieuwe velden met geweldige verlichting tot super feesten, van een constructieve samenwerking met de lokale politiek tot de Normen en Waarden commissie, van Feyenoord Jeugd Academy-partnership tot een Hoofd Jeugdopleiding, van duurzame zonnepanelen tot een Rcl-Jeugdbestuur, van vele topsponsors tot het mooiste sportcomplex van de regio. Er is dan ook heel veel om op voort te borduren.

Ik zal – vanaf heden buiten bestuursverband – ook in de toekomst graag voor ‘onze’ club van klasse beschikbaar zijn en blijven.

Wees heel zuinig op ‘onze’ mooie club en het geweldige clubgebouw. Steun elkaar door dik en dun. En vooral heerlijk voetballen met elkaar. We gaan elkaar snel weer zien en spreken ..

Met hartelijke groet,

Kees van der Burg

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×