Zitskiër Jeroen Kampschreur vervangt Kjeld Nuis als starter Singelloop

Paralympisch kampioen Jeroen Kampschreur vervangt schaatser Kjeld Nuis als starter van de Singelloop op 20 april. Dat meldt het Leidsch Dagblad. Door zijn Olympische avontuur moest Nuis zijn schema omgooien en is hij niet meer in de gelegenheid het startschot te lossen. De organisatie betreurt de afzegging, maar heeft daar begrip voor en is blij dat de ene gouden sportman de andere vervangt.

De Leiderdorpse zitskiër Kampschreur won een gouden medaille op de supercombinatie tijdens de Paralympische Spelen in Pyeongchang op 12 maart. Schaatser Kjeld Nuis, geboren in Leiden en op gegroeid in Zoeterwoude, won tijdens de Olympische spelen goud op de 1000 en 1500 meter.

De Singelloop kent een rijke geschiedenis als het gaat om ‘starters’. Zo gaven Joop Zoetemelk, Erica Terpstra en Dirk Kuijt eerder het startschot. Vorig jaar was de eer aan profvoetballer Davy Klaassen.

 

Delen
Sligro Proef het Najaar!

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline