Leiden incasseert tien miljoen extra uit gemeentefonds

De gemeente Leiden kan tot 2021 rekenen op in totaal zo’n tien miljoen euro extra van de rijksoverheid. Dat blijkt uit de zogenaamde maart-circulaire die onlangs bij de gemeente op de mat viel.

Chris de Waard sprak meet wethouder Paul Dirkse over de meevaller voor de gemeente.

Normaal gesproken krijgen gemeenten in Nederland twee keer peer jaar een update over het budget dat ze vanuit het gemeentefonds kunnen verwachten. In mei en in september. Doordat er nu een nieuw kabinet zit dat eind vorig jaar een regeerakkoord sloot, is er nu een extra circulaire. Met voor Leiden dus een flinke meevaller.

Hoe hoog het voordeel precies is, is overigens nog niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat bepaalde doeluitkeringen nu in de bijdrage uit het gemeentefonds zijn verdisconteerd, waardoor andere opbrengsten lager uitvallen of stoppen. Per saldo gaat het echter om een dikke plus.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×