(Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon zoekt extra vrijwilligers

Ieder jaar werken zo’n duizend vrijwilligers mee aan de Leiden Marathon om het evenement weer succesvol te laten verlopen. Voor een aantal onderdelen zoekt de organisatie nog nieuwe vrijwilligers, zoals parcoursassistenten en sterke mannen en vrouwen die helpen bij de op- en afbouw van het start- en finishgebied. De 28e editie van Leiden Marathon vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 mei. Ge├»nteresseerden kunnen een mailtje sturen naar Mok Scheffer (mok.scheffer@marathon.nl).

Reanne van Kleef sprak met Mok Scheffer over de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers.

Op- en afbouw van het start- en finishgebied

Je bent het weekend van 26 en 27 mei bezig met deze taken. Hekken sjouwen, sponsoruitingen aan de hekken hangen en bordjes ophangen zodat de lopers weten hoe ze moeten lopen naar hun startvak. Dit zijn nog maar een paar werkzaamheden die gedaan moeten worden. Het is een zware taak dus hebben we hiervoor sterke dames en heren nodig.

Oversteeksituatie op de Stationsweg/Rijnsburgersingel

Een project waarbij er gezorgd wordt dat publiek en hardlopers elkaar niet voor de voeten lopen. Bij deze taak moet je goed met meerdere mensen kunnen communiceren. Dit is een bijzonder project waar je je koppie bij moet houden.

Parcoursassistenten

Deze assistenten zorgen ervoor dat er geen verkeer het parcours op gaat als de lopers voorbijkomen. Hier is zeker ook tact en geduld voor nodig.

Afhalen Startnummers

Dit vindt plaats in de Pieterskerk. Hier komen de wandelaars en hardlopers hun startnummer ophalen. Je staat achter een hele rij met kratten waar de nummers inzitten. Op bepaalde momenten zijn dit echt piekuren.

Koffiehoek voor de vrijwilligers

In de Pieterskerk is een klein plekje waar de vrijwilligers even kunnen zitten, een broodje eten of iets drinken. Voor deze taak zoeken we een paar mensen, die elkaar kunnen aflossen, om voor de vrijwilligers te zorgen.

Brieven rondbrengen/uitpijlen

Langs het parcours worden alle bewoners geïnformeerd over het passeren van de lopers en het dichthouden van de wegen door een brief speciaal voor hen. Ook wordt het parcours uitgepijld dat bestaat uit het ophangen van kleine wegwijsbordjes. Voor deze taken zoeken wij mensen met een goede fiets of een brommer/scooter.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×