De oude Rijnbrug bij Wesel in de voormalige lijn Venlo - Straelen - Wesel (D) is gedeeltelijk terugveroverd door de natuur. (Foto: Victor Lansink).

NVBS-avond over verdwenen spoorlijnen

De afdeling Rijnland van tram- en treinvriendenclub NVBS organiseert op woensdag 18 april onder de titel ‘Van sneue lijntjes en verdachte dijkjes’ een avond over verdwenen spoorlijnen in Nederland en het nabije buitenland.

De bekende spoorweghistorici Victor Lansink en Michiel ten Broek, auteurs van de gelauwerde ‘Atlas van de verdwenen spoorlijnen’ (7.000 verkochte exemplaren) doen verslag van hun ruim 200 wandel- en fototochten langs verdwenen spoorlijnen, waarvan soms nog opmerkelijk veel is terug te vinden.

De voor iedereen toegankelijke NVBS-avond van 18 april wordt gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97 in Voorschoten. Aanvang 20.00 uur. Bijdrage in de kosten: 2,50 euro voor NVBS-leden en 3,50 euro voor niet-leden.

De avond van 18 april is slechts een van de tien avonden die NVBS Rijnland dit seizoen organiseert. Meer informatie op www.nvbs.com.

Advertentie

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×