De Jubelkop is het nieuwste schip van rederij Schuitjevaaart. (Foto's: PR).

Schuitjevaart breidt vloot uit met Jubelkop

De Leidse reder Schuitjevaart heeft er weer een schip bij. Het gaat om een meer dan honderd jaar oude ijzeren Vletaak die afgelopen week in Rotterdam te water werd gelaten bij werf Koningspoort. Bij die gelegenheid werd ze door Ans Ruiter, de partner van reder Koene Parmentier, tot de Jubelkop gedoopt en na een puts water kon het elektrisch aangedreven schip dat over enkele weken in Leiden aankomt het ruime sop kiezen.

De naam Jubelkop voor de nieuwste aanwinst van Koene Parmentier bedacht de schipper zelf: “De kop van het schip loopt nogal steil op. Een Jubelkop dus, waar mensen vrolijk van worden. En ik word vrolijk van Ans, daarom vroeg ik haar het schip te dopen”

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×