(Foto's/video: Chris de Waard).

Longfonds pleit voor gezondere lucht in Leidse regio

Een autoluwe(re) binnenstad, een verbod op vervuilende 2-takt motoren en op zijn minst een gemeentelijke bewustwordingscampagne over het stoken van hout in bijvoorbeeld kachels. Het zijn een aantal zaken die het Longfonds onder de aandacht wil brengen van de politiek.

“Ik overhandig de informatie nu aan de grootste partij”, zei voorzitter Greetje van Gruting van het Longfonds Holland Rijnland gisteravond toen ze een pakketje informatie overhandigde aan Vahit Köroğlu van D66 Leiden. “Maar het is dus niet alleen voor de politieke partijen die in Leiden onderhandelen over een nieuwe coalitie, maar ook voor alle andere partijen. Schone lucht gaat ons allemaal aan”, vond Van Gruting terwijl ze ook de acht andere Leidse fractievoorzitters van informatie voorzag.

Chris de Waard sprak met Greetje van Gruting over de wensen van het Longfonds.

 

Leiden Maatschappij Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×