Blije gezichten bij Alecto na de 0-1. (Foto's: Reanne van Kleef).

Alecto promoveert naar Overgangsklasse na hockeyderby tegen Roomburg

Alecto uit Leiderdorp won zondag met 0-2 van het Leidse Roomburg. De winst in de hockeyderby betekende voor de Leiderdorpers ook voor het eerst in de geschiedenis van de club promotie naar de overgangsklasse.  Daarboven bevinden zich nog de nieuw te vormen Promotieklasse en Hoofdklasse.

Reanne van Kleef sprak na afloop van de wedstrijd met aanvoerder Koen Dickhoff van Alecto en trainer Maurits Eikenhout van Roomburg .

De sfeer zat er goed in op het complex bij Roomburg aan de Van Vollenhovenkade, waar een paar honderd supporters hun clubs kwamen aanmoedigen. Vooral in de eerste helft kregen beide ploegen veel kansen, maar Alecto had toch het overwicht. Dat resulteerde in een 0-1 ruststand. Roomburg bleef strijdbaar, maar moest de winst aan Alecto laten.

De overwinning leidt voor Alecto tot promotie naar de Overgangsklasse. Aanvoerder Koen Dickhoff van Alecto: “Hoe mooi is het om op Roomburg te promoveren. Het is een fantastische dag voor ons. We gaan gaan voor het eerst in de historie van Alecto naar de Overgangsklasse. Zo vroegtijdig in het seizoen promoveren is knap van ons. Daar zijn we trots op.”

Hoewel Roomburg uiteraard graag had willen winnen, is er geen spoor van afgunst te bekennen bij de Leidenaren. Trainer Maurits Eikenhout van Roomburg: “Als het één club gegund is, is het Alecto wel. Ik heb daar niet zoveel moeite mee. De band is hartstikke goed. We mogen dan wel spreken van een derby, maar de manier waarop spelers en begeleiding met elkaar omgaan, dat is echt een voorbeeld voor een streekderby.”

Ervaring

Ondanks het verlies was Eikenhout ook trots op zijn ploeg. “We hadden er echt een aantal moeten maken. Maar als je kijkt naar hoe jong de groep is en naar het aantal blessures, dan kan ik alleen maar complimenten maken. Alecto heeft wat meer ervaring en is iets slimmer. Zij hebben een paar kansen en een paar corners nodig om er twee te maken. Wij hebben diezelfde kansen gekregen maar maken ze niet. Dat is het verschil in kwaliteit. Daarom staan wij iets meer aan de onderkant en promoveren zij. Als we dat in de toekomst verbeteren, dan zullen we in de toekomst vanzelf komen waar Alecto nu staat.”

Bij aanvang van de wedstrijd stond Alecto op de tweede plaats in de 1e klasse met 47 punten en Roomburg bezette de tiende plaats met 17 punten. Ondanks het verschil op de ranglijst werd Roomburg niet onderschat. Dickhoff: “Een derby is altijd beladen, het is altijd meer dan zomaar een nummer 2 tegen een nummer 10. Er was wel iets te verwachten van die jongens en dat hebben ze heel goed gedaan. Het klopt wat Maurits zegt. We winnen dit seizoen veel wedstrijden door zakelijk twee goals te maken en het achterin goed dicht te houden. Al moet ik zeggen dat Roomburg vandaag verrassend veel kansen kreeg.”

Verwachtingen

Dijkhoff verwacht in de Overgangsklasse op dezelfde voet door te gaan als dit seizoen. “We gaan volgend seizoen door met vrijwel hetzelfde team met wat aanvullingen vanuit de jeugd. Ik verwacht dat we niet heel veel anders gaan doen dan nu, maar vooral heel veel hockeyplezier maken. Waar we goed in zijn gaan we mee verder. Dat is zakelijk hockeyen met af en toe wat leuk spel.”

Voor Roomburg was 2017/2018 een seizoen om te bouwen. Eikenhout: “We hebben het alleen maar als positief ervaren. We hebben dit seizoen zoveel stappen gemaakt. Als we dat volgend jaar doorzetten, hopen we ook met de top mee te kunnen draaien.”

Advertentie

Leiden Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×